torsdag 24 februari 2011

Film: Love & other drugs

Jamie (Jake Gyllenhaal) är en slipad säljare inom den cyniska läkemedels branschen. Med sin charm och skärpa gör han succé och inget verkar stå i vägen för hans lysande karriär. Tills han möter Maggie (Anne Hathaway), ett yrväder vars enda fokus ligger i att ta tillvara på allt vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad men är han villig att ge upp sina drömmar för en kärlek som han omöjligt kan ha en framtid med?
Seg början, seg mitt men det tog sig i slutet... Betyg 2/5

Mardröm

Har faktiskt haft en liten olust känsla i kroppen idag men inte vetat varför, tänkte att det kanske var tenta nerverna som spökar men nu precis kom jag på varför. Jag drömde nämligen i natt att jag och Thomas skulle gifta oss och självklart så var jag den absolut lyckligaste kvinnan i hela världen! Men tyvärr finns det en lite tvist och det är att Thomas hade glömt bort det och var på hockey match med sina vänner i stället! Och rostbiffen (?!) var inte ens i ordning gjord och då menar jag verkligen inte i ordning gjord! Den stackars kossan som skulle få sätta livet till stod nämligen fastkopplad utanför Konsum livs levande och på rumpan satt det en lapp som det stod "Lottas" på. Inte nog med det, min vackra fina bröllopsklänning visade sig bara vara en virkad ful långklänning som fått missfärgningar av solen och mina skor var inget annat än ett par flip-flops. Usch och fy, vad ska detta betyda? Kippar efter lite luft här. 
Tur på ett sätt att vi inte ska gifta oss förrän om ett par år, så jag hinner planera allt in i minsta detalj, för nåt sånt här vill jag inte vara med om igen...






Sköna fredag

Känner på mig att morgondagen kommer att bli en bra dag, ska bara klara tentan först. Det är knasigt med skolan på så vis att enda gången jag känner mig riktigt ledig är precis efter ett prov, för i regel är det dags att ladda upp för ett nytt prov dagen efter det och stresssen är tillbaka. Fast jag klagar inte så jättehårt, jag har ju valt det här själv:) Efter provet ska jag i alla fall luncha med mina klasskamrater på ett ställe som tydligen ska ha helt fantastiska efterrätter och det ser jag verkligen fram emot! På eftermiddagen ska jag till min frissa Anna och klippa mig och färga håret mörkt igen, jippi!!:) ska bli skönt att slippa utväxterna! Sen på kvällen ska jag dricka ett glas vin och kolla på Let´s dance, inte var det väl någon kärring-varning på det? 

Förresten, om jag dessutom skulle hinna shoppa nåt innan frissan imorgon vore ju dagen fulländad.. Mmm det ska jag nog försöka, ett par nya skor kanske, eller något fint till lördagens fest.. Oj oj oj vad jag längtar till imorgon!



Dag 8 Attans så trött

Vaknade första gången vid 5 av att ena katten försöker gräva sig halvvägs ner till Kina från prupp-huset. Det är nåt nytt påfund de har att det ska krafsa jävlar där inne och det gnisslar nåt förfärligt av deras klor mot hårdplasten. Jag går upp för att säga att man reser inte natte-tid, kinsererna tar inte emot nu och irriterad går jag och lägger mig igen. Klockan 6.15 är det dags igen att försöka komma ner till Kina och då finns det inga gränser för mitt humör, efter det går det inte att somna om... Ett svart ögonblick funderade jag på om jag skulle hjälpa de båda till andra sidan jordklotet. Ytterligare en stund senare börjar den ena katten prata för sig själv medan han går fram och tillbaka i lägenheten. GIVE ME A BREAK!!! Inte det minsta nöjd... När jag väl kliver upp ur sängen och marscherar ut ur rummet som en gestapo för att de ska förstå att jag är på dåligt humör, så ligger de i elementspåsen som ett par ängla-katter och blinkar yrvaket med sina fina ögon och jag ser ju att de säger "god morgon matte, vi har längtat efter dig". Man smälter!


Jag skjuter upp deras Kina resa till en annan dag istället.