onsdag 6 april 2011

New York baby!

Tyvärr är det inte jag själv som åker utan Älskling (och det är han värd!), i 6 hela dagar från 27/4-3/5. Hur ska jag klara mig utan honom så länge?? och hur ska han kunna hitta allt jag tror att jag vill ha från denna underbara stad??? Vilka bekymmer jag har va..?;)
För att det inte ska bli fel i hans shopping är det bäst att göra listor såklart.

Lottas shopping lista till Älskling som åker UTAN mig till NY:

Kläder
Skor
Smink
Väskor
Souvenirer
Väskor
Skor
Skor
En till väska
Underkläder

Det är svårt att hänvisa direkt till affärer jag vill att han ska handla i eftersom jag själv aldrig varit där men tack vare google kan jag guida honom via dessa länkar, hur smart är inte det?:)
http://www.ilovenewyork.se/nyc_shopping.asp
http://nymag.com/visitorsguide/shopping/destinations.htm
Den övre delen av femte avenyn (från Central Park och neråt) är det bästa stället för shopping av det senaste modet läste jag någonstans, så det är ett hett tips Älskling! Likaså Madison Avenue!

Det är ett par veckor kvar innan han åker så jag har ju gott om tid på mig att fila lite på shopping-listan och på ställena jag vill att han besöker. Är det någon av er som varit i NY så vore jag även lycklig över lite konkreta tips:)

Äntligen en bild på lilla lammet Lotta:)

Gose-plutta!
Denna onsdags-truddilutt tycker jag passar alldeles utmärkt idag.
JAG VILL HA BLOMMIG FALUKORV 
Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma. Nåt annat vill jag inte ha.Jag hatar tomaten och fisken och spenaten och plättarna med lingonsylt. Fläsk - har vi för ofta. Lamm - smakar som kofta. Biff med lök är riktigt läbbigt. Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma. Nåt annat vill jag inte ha. Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma. Nåt annat vill jag inte ha. Nä aldrig jag äter mer rotmos och potäter och isterband och kalvkotlett. Pytt - det är för pyttigt. Mjölk - det är för nyttigt. Knäckebröd för hårt att tugga. Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma. Nåt annat vill jag inte ha.


Dag 50 Onsdag hela dagen och natten

Började på Södertörns Högskola i måndags och det är lite annorlunda mot min vanliga skola, jag känner mig så vuxen! Vuxen och förvirrad... Tack och lov börjar bitarna falla på plats men i morse var det kritiskt läge, glömde nämligen mina inloggningsuppgifter och koden till passerkortet hemma (men fick med mig allt annat som vi inte behövde till dagens seminarium). Utan dessa uppgifter kommer jag inte in i salar och datorer och jag kan inte skriva ut eller kopiera. Svetten började träda fram i pannan och jag blev smått svimfärdig.
Väl i skolan visade dig sig inte vara svårare än att jag bad att få alla uppgifter utskrivna igen. Torkade bort svetten ur pannan och kunde konstatera att jag som vanligt hetsat upp mig själv helt i onödan.

När jag börjar jobba ska jag se till att ha min alldeles egna sekreterare som tar hand om mig och mitt, det har jag bestämt mig för.

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila så jag orkar jobba i natt.
Sayonara!