fredag 9 september 2011

I dag tar jag mig ett glas vin

för det tycker jag att jag förtjänar.
Skål för fredagen och alla fina människor som finns i mitt liv! Och en extra skål för att vinet ger mig en lätt liten berusning så att jag sover gott i natt utan drömmar om aktier som jagar mig ned för en trång gata i Gamla stan och kastar procent tecken efter mig, det är obehagligt och gör ont!
;)

Dag 204 I mitt huvud..

Varit hemma hela dagen och pluggat, vi är "lediga" från skolan tills på onsdag i nästa vecka när vi har tentan i beskattning.
Känner mig yr av allt som ska matas in i huvudet, allra helst när det kommer till aktier och hur dessa ska beskattas vilket är beroende på typen av aktie. Det finns en hel uppsjö! kvalificerade, noterade, onoterade, näringsbetingade och sen måste man ha i åtanken VEM det är som säljer eller delar ut den förbaskade aktien, fysisk person eller juridisk person och om en försäljning sker med vinst eller förlust. Allt detta är avgörande för vilken skatt som ska dras och om beskattningen sker i kapital med 20-30% eller i tjänst med upp till 58%, hur mycket som ska beskattas 5/6 eller 2/3 bla bla bla. Vad är avdragsgillt, vad som ses som förmån, ses det som utdelning eller uttag, hur detta i så fall ska beskattas osv osv osv, Förbannade politiker som krånglar så!!!!
Om jag ändå vore en Hollywood fru!;)
"När man kommer till öknen.. Då hittar man sand och det är då det är dags att börja promenera.." /Maria Montazami, vad rör sig i hennes huvud egentligen?:)
Nä skam den som ger sig, jag ska bli vän med dessa aktier och sen ska jag se till att tjäna stora pengar på att hjälpa de som inte kan allt detta, STORA PENGAR! så att det är värt det!