onsdag 28 september 2011

Dag 223 Efter regn kommer solsken

Vaknade i morse över att det borras i betongen hos grannen, total renovering av något slag. Man kan nästa tro att de bor i en 17-rummare för de blir ju aldrig klara!! Det satt en lapp på porten igår om att vattnet skulle stängas av idag 9-16, vilket jag tycker är lite väl magstarkt, vissa människor är faktiskt hemma om dagarna, tänker främst på de äldre.
Gick upp i tid för att förbereda hinkar och skålar med vatten så att jag klara mig under dagen. Vid halv tio ringer det på dörren, det är en av bygg-killarna, han ville försäkra sig om att jag inte spolar i toaletten och använder kranarna. -Nä då sa jag, jag är väl förberedd med vatten. Nöjd!
Det går ca 10 minuter, behöver gå på toa, spolar... Oooops! Äsch tänker jag det var nog inte så farligt, ett litet misstag av gammal vana... En stund senare plingar det på dörren igen, samma bygg-snubbe som sist och han undrar om jag har spolat i toaletten. Funderade snabbt om jag ska blå ljuga men kom på att vi är den enda lägenheten ovanför så allt pekar på att det var jag, för någon hustomte har vi inte. -Ja, förlåt, jag glömde svarade jag, skämdes ögonen ur mig! -Ok, svarade han men gör det inte igen, det rinner rakt ner där vi jobbar. Om det hade gått att skämmas skinnet ur sig hade jag gjort det. Stackarna, vad otrevlig deras arbetsplats måste ha blivit:(

Förutom det har den här dagen utvecklats och blivit väldigt trevlig! Ska på intervju imorgon på en liten redovisningsbyrå och hoppas på att få vara där under min praktik! Man ska inte ta ut någonting i förskott men vilken lättnad! Fick även svar i dag på provet i beskattning och det blev ett VG:) och VG i slut betyg på hela den hemska kursen!
Jag tror att det med ens var 100 kg som lättade från mina axlar, känns som att jag sitter  lite rakare i alla fall:)