söndag 9 oktober 2011

Lotta bakar bl.a.

Jag och Älskling var på Ikea idag, igen..., för att köpa sängkläder. Köpte en uppsättning innan sommaren som jag tyckte var fräsch och fin, Alvine Strå hette den. När jag kommer hem river jag upp ena förpackningen och märker att jag har råkat köpa påslakan för ett dubbeltäcke. FAN! Tur i oturen var att vi har ett dubbeltäcke nere i källaren. Jag ränner ner och hämtar det, tvättar påslakanet och bäddar rent, efter 2 veckor åker dubbeltäcket ner i källaren igen och upp med enkel täckena, äntligen! Är inte förtjust i dubbeltäcke, vill kunna lufta mina ben i alla ändar så att säga.
Förra veckan var jag till Ikea med mamma och passade då på att köpa det andra enkla påslakan setet av Alvine strå och såg framemot att äntligen få det komplett. Kommer hem och sliter upp det setet, tar fram det jag haft väntande i linneskåpet och upptäcker till min fasa att det som legat och väntat inte alls är Alvine Strå utan Ofelia Vass. HELVETE! Med andra ord satt jag på två olika påslakan set och inget var komplett och ingen av de kunde jag åka och lämna tillbaka eftersom det ena var upprivet ur sin plast och det andra hade legat så länge så returrätten var förbi. Dagens Ikea besök var alltså för att köpa båda uppsättningarna påslakan och den här gången lyckades jag faktiskt köpa rätt även om jag inte är så nöjd med hela den här omständigheten.
Skulle vilja skylla på någon, Ikea förslagsvis som har så lika påslakan att man gång på gång kan göra fel! Men de är ursäkta eftersom priset på deras varmkorv med bröd är 4kr/st- billig middag! Fick även tag på deras vaniljsås som är så god så på vägen hem stannade vi och köpte ingredienser till en äppelpaj. När man bakar så sällan som jag gör är det svårt att veta vad som finns i skafferiet och inte, tyvärr är det då lätt att det blir dubbelt och trippelt av allt och ännu mindre plats i det lilla skåpet efteråt...


Det färdiga resultatet!
Pratade med Anna innan jag gjorde pajen och för en stund sen skickade hon en bild och skrev att hon blev inspirerad av mig. När jag såg hennes fina bild kan jag bara konstatera att min paj ska man äta med munnen, inte med ögonen;)
Annas fina paj

Dag 234 Time flies when you´re having fun

Det har varit dålig uppdatering här de senaste dagarna så vi får väl ta en snabb resumé av det som varit:
En hel vecka av praktik har passerat, jag lär mig jätte mycket och min handledare är fortfarande fantastisk! Det är obeskrivligt härligt att varje morgon vakna upp och längta till det som komma skall under dagen. Och sen är det så otroligt skönt få komma hem och inte ha något som ska pluggas, det är frihet!:)

En fin vän till mig har fått barn! Välkommen till världen efterlängtade lilla tös och GRATTIS Ellen & Alex<3

I fredags var vi bjudna till Sara och Basse på middag.
Vad är det i påsen?
Som vanligt när vi träffas går tiden jättefort! Ena stunden är kvällen ung och några minuter senare när man kollar är hon mitt i natten! Självklart beror det på det trevliga sällskapet men jag tror även att drinkarna som de bjuder på spelar roll;)

Igår var jag till frissan och efter det for jag till Nacka forum på jakt efter en höst jacka. Ville ha en som går ner över rumpan lite för den blir så kall annars. Hittade många snygga jackor men det känns inte aktuellt att lägga ut mellan 1999-9999kr för en jacka som ändå kommer bytas ut mot den varmare vinterjackan om drygt en månad. Och varför kan man inte avrunda uppåt eller nedåt när man sätter priser? Hålla på och fjanta med kronor hit och dit och ibland även fem öre, tio öre och 50 öre som inte finns längre, kan någon berätta det för mig?
Till slut hittade jag i alla fall en jättefin jacka på VeroModa (någon som är förvånad?;)) Den kostade endast  399,95, men jag betalade 400kr;)

Det var en del av veckan som har varit och imorgon är det måndag igen och mer praktik, TREVLIGT!
 Puss och kram!