torsdag 10 mars 2011

Tänkvärt

Ett vänligt ord är som en vårdag
- Ryskt ordspråk-

Så bli inte tyngda av vädret idag utan låt oss sprida lite extra mycket vänliga ord omkring oss istället!




En stor liten film: Gullivers resor

I denna oproportionerligt stora komedi får vi möta Gulliver (Jack Black), en journalist vars liv går på tomgång. Drömmen om att bli resereporter tycks aldrig bli verklighet. Så Gulliver bestämmer sig för att ta saken i egna händer. Han packar sin väska och ger sig ut för att upptäcka världen och äventyret väntar bara runt hörnet. Gullivers skepp förliser i en storm och han flyter i land i det okända landet Lilliputt där invånarna är pytte, pyttesmå.
Härliga härliga film! Gillar man Jack Black kommer man gilla den här filmen! Betyg 4/5.

Dag 22 Torsdag

Jag har glömt mitt huvud någonstans, kan vi dra ihop ett gäng och gå "skall-gång"? Hahahaa den var bra va? ;)
Nä seriöst, om inte skallen satt fast på kroppen hade jag garanterat tappat den eller glömt den någonstans.
Jag känner mig vilse uppe i huvudet och det gör mig irriterad. Jag har svårt att ta in information och jag känner att jag mer eller mindre sitter och blänger ut i tomma intet..
Efter skolan bestämde jag mig därför för att köpa lite godis, min kropp sa att den behövde det. Sen skulle jag åka buss till Fridhemsplan och promenera till St.Göran. Anna min goa vän ritade till och med en karta till mig så att jag skulle hitta. 
Jag har dåligt lokalsinne även de dagar då huvudet är med så ni förstår väl att jag en dag som denna behövde all hjälp jag kunde få. När jag sedan skulle hem från St. Göran fick jag en enkel vägbeskrivning till tunnelbanan. Jag kommer ner till perrongen och fattar inte ens vart jag är! Jag bor på grön tunnelbanelinje, Fridhemsplan ligger på grön tunnelbanelinje, varför i allsin dar står det att Fridhemsplan är på blå linje????? Jo för att den här stationen korsas av flera linjer och jag är på en av de. Om det vore en vanlig dag hade jag kopplat det men inte idag. Så jag ber om hjälp och till slut hittar jag rätt, efter att ha gått på drygt 17 km perrong.

När jag kom hem tänkte jag att jag skulle se om det fanns en diagnos för sånt här så jag googlade runt lite och fann någonting ännu bättre:


Tips och råd när man går vilse:
Går man vilse och blir stressad så faller blodsockerhalten. Då blir man trött och hjärnan hänger inte riktigt med. Man blir surare, och tappar tålamodet. Då är det bra att ha söta karameller med sig för de får fart på blodsockret, och man kan börja tänka klart igen. Just att tänka klart och tydligt är viktigt om man villat bort sig i skogen.

Vad betyder då detta? Jo att jag måste äta godis till frukost varje morgon för både min och min omgivnings skull för att undvika sådana här dagar!