onsdag 7 mars 2012

Praktik #2

Hade en plan innan denna praktik omgång att hålla lite låg profil, inte ta ut något i förskott och i princip bara glida med och se glad ut. Detta för att inte riskera att bli lika besviken som sist.
Kom till praktiken i måndags och möttes av ett jätteglatt och trevligt gäng. Efter en snabb presentation av de på byrån blev jag direkt satt på att ordna bokslutspärmar. Det är något jag aldrig gjort förut vilket jag upplyste min handledare om med skräcken i magen. Hon förklarade i rasande fart vad jag skulle göra, alla hundrasjuttioarton momenten, som om det vore det mest självklara i världen.
Tänkte i min enfald att jag ytterligare en gång gått på en nit, men så kom Helen till min undsättning. Hon tog mig under sina vingar och har på ett väldigt pedagogiskt sätt lärt mig både det ena och det andra om hur just den här byrån jobbar. Hon håller dessutom med om att bokslutspärmar kan vänta tills jag åtminstone lärt mig hur allt annat är uppbyggt, vilket är skönt.
Vi ska gå på AW på fredag:)
Det här med att sätta på sig bromsmössan och hålla låg profil funkade inte speciellt länge- så jag kör på, det får bära eller brista! :)
Idag blev jag dessutom ombedd att stanna kvar efter arbetstid för att tillsammans med min handledare lära mig ett nytt system. Totalt arbetat tid idag, 11 timmar. Jojomensan, praktikant var namnet! Känna bra ändå, det tyder ju på att de vill satsa på mig.

Lagom mör och fin ska jag nu masa mig över till soffan och inte resa på mig förrän det är dags för sängen.