torsdag 5 januari 2012

Störst av allt är kärleken

När jag och Älskling var till Örebro i början på december för att besöka mina kusiner och julpyssla hann vi även med lite loppis besök.
Jag har fått dille på bokryggar, snygga bokryggar som säger något speciellt och ger mig en känsla utan att ens behöva öppna boken och läsa. Fick med mig ett tio-tal böcker hem, alla med väldigt talande titlar tycker jag:)

Minnet sitter i spindelväv, flickan från fjällbyn, störst av allt är kärleken, paradiset och vid skiljevägen, är några av boktitlarna. 
Var och en av dem skulle kunna beskriva delar av mitt liv och det är det som gör de så speciella tycker jag. 
Borde kanske plocka fram boken om Karius och Baktus också för just nu har jag ont i en tand haha!

Min tanke var att göra tavelramar av bokryggarna, en idé som jag fick av Helena vars kompis hade gjort det.

Superläckert, eller hur??:)

Dag 322 Nytt år vitare tänder...?

År av rökning och litervis med kaffe har satt sina spår i munnen och det är dags att städa undan de bevisen nu när jag har varit rökfri i över två år.
Eftersom jag inte har råd att bleka tänderna hos tandläkaren gick jag på erbjudandet om att göra det hemma. Både jag och Älskling beställde varsitt kit och fick hem två tandskenor, tre sprutor med blekmedel och en pensel var. När jag ögnade igenom bruksanvisningen blev jag mäkta imponerad när jag hittade en svensk del (beställt från Tyskland). Det står att jag ska börja med att koka upp vatten och doppa i skenorna ca 20 sekunder och sen snabbt stoppa in i munnen för att de ska forma sig efter just mina tänder. Aldrig gjort detta förut så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta. Jag började med ena skenan och till min förvåning knölade den ihop sig i kastrullen efter "bara" 17 sekunder. Thomas skällde lite på mig för att jag hade haft i den för länge men vad tusan!
Jag har fått lära mig att räkna "en rosa elefant, två rosa elefanter, tre rosa elefanter" osv i lagom takt och en rosa elefant motsvarar en sekund. Förstod inte alls hur det kunde bli fel....
En stund senare kollar Thomas i bruksanvisningen och läser den engelska delen, där står det att skenan ska hållas i kokande vatten i 5-10 sekunder. Förbannade  piss-översättare!! Ja då var det inte så konstigt att det gick käpprätt med den första skenan...
Får nöja mig med att bleka övre tandraden tills jag köpt en ny skena.
Första omgången blekning skedde igår, man ska ha skenan inne i munnen i 2-3 timmar och jag rivstartade med 3timmar och 10 minuter! Thomas säger att han ser skillnad så jag kör en omgång i dag med. Tänk ändå om jag kunde få ett sånt där härligt colgate leende som förr i tiden, det vore ju alldeles förträffligt trevligt.

Tjopp tjopp nu är det The voice på TV med Petter, Carola, Salo och Uggla, kan kanske vara lite kul att se. Skön mix av artister men Carola hade väl kunnat stanna hemma, hon är en riktig skäms-propp, vad sysslar hon med egentligen? knäpp kärring..