torsdag 4 augusti 2011

Sätt er bekvämt och håll i er för här kommer allt från veckan i Kroatien



När vi landade i Split, Kroatien och skulle kliva på flygbussen hör jag någon säga mitt namn, jag kollar upp och möter ett väldigt bekant ansikte nämligen Janes! Hon och hennes Jimmy och deras båda barn är i bussen. Vad är oddsen??? Mycket trevligt, väldigt oväntat! De skulle dock till en annan plats än vi så vi skiljdes åt ganska snart.
Split är en stad med mycket kultur! Otroligt vackert!

Vi hann med lite sol och bad
 och lite shopping!!:)

 Redo för en kväll på stan
 Tyvärr så regnade det när vi kom ut från hotellet för att äta middag så vi sprang till närmaste restaurang, vilket var precis tvärs över gatan och tröstade oss med en flaska gott rosé vin. Middagen var däremot var inget att hurra för så efter det gick vi raka vägen till hotellet och la oss och sov. Så såg vår första dag ut.
 Dagen efter skulle vi bege oss med båt över till ön Hvar. Det var en mulen himmel som mötte oss och ganska snart började det regna också.
 MEN på Hvar sken solen till våran stora glädje!

 Ett snabbt ombyte av kläder och sen direkt ner till den lilla stranden. Vi bodde på det vita hotellet på bilden som hette Dalmacija. Mycket trivsamt hotell!
 Laddat upp med lite smått och gott på balkongen
 och en flaska rosé på kylning




 Det här stället kom att bli en riktig favorit. Live uppträdanden varje kväll och trevlig personal!


Vattnet var så makalöst fint, ser ut som i ett akvarium alldeles turkost.
På fredag morgon när vi vaknade var himlen mulen IGEN. Vi funderade lite över dagen och bestämde oss för att utforska ön lite


 Vi begav oss upp på en gammal fästning som restes förre Kristus födelse. Mäktig känsla att stå där uppe!




Nere i hamnen stod det dagligen enorma lyx yachter men alla dessa såg väldigt små ut i jämförelse med giganten som gled in och la sig bredvid. När jag upptäckte att båten tamej tusan syntes på varenda bild funderade jag nästan på att gå ner från berget och be de vänligen att flytta sin båt ur bild!! För ö-fridens skull valde jag att vara tyst....

 Fästningen nere från hamnen
Himlen började spricka upp när vi kom ner ifrån fästningen, vi åt lite lunch och gick sedan hem och svidade om till bikini.
 Spagetti bolognese
Anna åt jättegoda calamares med spenat potatis
 En vacker kväll



Solar på båten som på lördagen tar oss ut till ön Brac. Enligt "reseledaren" skulle resan ta 1,5 timme enkel väg. Den tog 2,5 timme och inte nog med det tog batterierna i kameran slut så vi har inte så mycket dokumentation från den dagen tyvärr... och de få bilderna som togs är dessvärre av mindre bra kvalitet för Anna är usel bakom kameran;)

Stranden Bol på ön Brac.

Efter 5 timmar på båten med gassande sol kände jag mig en aning bränd och vimmelkantig. Vi gjorde ett tappert försök att ta oss ut i vimlet men kom inte längre än till pizzerian sen blev det raka vägen hem.
 En underbar frukostbuffé råder bot på det mesta!
 Vi fick till och med lite underhållning från 3 nakna pojkar som simmade omkring och hasade sig upp på olika båtar. Vi kände dock igen killarna... de spelade första kvällen på vårat favorit ställe..
 Strandklar!



 Vi tog igen den lugna kvällen innan med att rocka loss på balkongen! Bra musik och trevligt sällskap är receptet på en lyckad afton!

 Rock on!


 Kl 23.55 Middag!
Lite drinkar med ett par norska tjejer.. Mycket trevliga men det är fasligt vad snabbt och blurrigt de pratar, förstod knappt hälften men tack och lov funkar det att bara le och nicka instämmande;)

De norska tjejerna tipsade om en ö som låg 10 minuter ifrån med båt, så vi hoppade på båten och for dit Palmizana hette den och det var obeskrivligt vackert där!

Soldyrkar!




 Måndag kvällen bestämde vi skulle bli vår sista kväll ute och "festa". Vi började på favvos haket

 Promenerade över till Adriana som har en vacker terass med usikt över hamnen

 Avslutningsvis gick vi till "Borgen", ett riktigt coolt ställe!
Vi kom hem vid 4 på natten...
 Sista soldagen på Hvar!

 Sista middagen på Hvar

 Sista kvällen på balkongen på Hvar
 Sista frukosten, en lugn och fridfull morgon på Hvar! Kommer sakna allt, minnena är vackra och härliga!

 I Split på onsdag morgon, vi hade några timmar att slå ihjäl innan resan hem så vi passade på att utforska alla gränder och vrår








Go´gubbe som satt och spelade, duvor kom och satte sig på honom, funderar på om han suttit där länge... jag gav honom en slant och fick ett fint leende tillbaka och en trudilutt på dragspelet.
Segelbåt med svenska flaggan kändes som en bra avslutning på denna vecka!
Nu är jag hemma hos Älskling:)
Tack Anna för allt! Puss och kram!