lördag 26 mars 2011

Earth hour 2011

Ikväll kl 20.30 är det dags igen att släcka alla lampor. Detta är den största miljömanifestationen genom tiderna för att skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar.

Jag fick ett ljus igår som jag ska tända ikväll

Jag har lyckats vara ensam hemma under alla Earth Hour, vilket är ytterst märkligt med tanke på att jag är mörkrädd.
Under Earth hour 2009 bodde jag i min lägenhet i V-torpa och var mitt uppe i att lägga golv i vardagsrummet när jag hör uppmaningen på TV att släcka alla lampor för miljön. Jag släppte allt och sprang runt och släckte varenda lampa inkl TVn. Förutom en strimma ljus från gatlyktan utanför fönstret var det bäcksvart runtomkring mig. Jag tassade runt för att hitta någonstans att sitta och vänta ut denna timme men råkar trampa på en spik som stack upp ur golvlisten som jag slet loss från väggen sekundrarna innan. Haltandes tog jag mig hem till mina föräldrar som bor tvärs upp på gatan. Där och då struntade jag i spiken och var mest glad över att inte vara ensam i mörkret längre.
Förra året var Älskling hos en kompis och oförberedd även denna gång blev jag sittandes ihopkurad i soffan under en timme, oförmögen att röra mig med Gaston under armen. I kväll är Älskling hos sin kompis igen men nu har jag laddat till tusen med ljus och den här gången har jag inte mindre än två katter vid min sida. Mina små bodyguards mot mörkrets härskare! Jag är redo, är ni?

Förresten så har jag och Älskling varit tillsammans i 2,5 år idag!

Thomas, jag är tacksam för dig och tiden vi har ihop, jag älskar dig av hela mitt hjärta! Puss puss puss

Katzen

 Lilla tjockis
Lilla spinky (i jämförelse med grabben ovanför i alla fall)

Gaston har en liten fläck med vita hårstrån på ryggen och om man är lite pillig av sig, som jag, kan man snurra upp det håret, för det är roligt:)

Gaston aka Stig Helmer

Dag 38 Våfflor till frukost!

Igår somnade jag med ett leende, dels för att vi hade en trevlig kväll med Elinor och Johan och dels för att jag skulle få äta våfflor i dag! 

Nu är jag mätt och väldigt belåten, gu´så gott det va´! Älskling har farit till en kompis och jag sitter och jäser en stund innan det är dags att ta tag i den här dagen på riktigt. 

Förresten så har jag bestämt idag att när jag flyttar in på ålderdomshemmet ska jag äta våfflor och pannkakor till frukost, godis till lunch, något gott bakverk till middag och glass till efterrätt VARJE DAG! :)