lördag 28 januari 2012

Dag 346 Målning

Fick ett ryck häromdagen och bestämde mig för att måla om byråerna i sovrummet som var i gräslig ek-fanér. Älsklingen far och handlar färg och allt annat man behöver för att göra ett bra målar jobb. När jag ser alla proffsiga prylar blir jag smått nervös... Det var liksom inte kungens byrå jag skulle måla om utan våra... hur fel kan man göra?? och Älskling säger:
- Lotta, jag tycker du ska kolla på youtube hur man använder den här typen av målarpensel för att få en fin finish.
VA?!? nä nä nä nä, jag kollar inte på youtube för att se hur man målar en simpel byrå, antingen målar jag på mitt vis, eller så målar jag inte alls! 
Det slutade med att Älskling tog över penseln... 4 vändor färg på varje byrå och slutfinishen blev gryyyyyyyyyyyyyym!! Han är duktig min karl, och snäll för den delen;)

Nästa projekt kommer bli att måla om sängaveln, som också är i ek-fanér och en garderob, som tro det eller ej, är i ek-fanér!! Hur kunde jag gå med på att köpa detta?? Hemska påfund! 

Nu när Älskling varit så duktig och verkligen fått kläm på målningen kan vi omöjligt låta mig gå lös med penseln, så han får äran att fortsätta.
Men jag vill ju inte vara sämre så jag slet ut min trä-rulle i hallen och började måla jag med. Måste bidra till det vita. Skillnaden är att denna inte kräver någon fin finish och måleri ingenjörsexamen för att se snyggare ut än innan;)