måndag 22 augusti 2011

SMS vs ett hederligt telefonsamtal

När började man smsa istället för att ringa?
Jag är mästare på att sms och det spelar ingen roll vad ärendet gäller, jag smsar, smsar och smsar. Det har gått så långt att jag nästan drar mig för att "lyfta på luren", orolig för att störa den jag vill ha kontakt med och det är väl inte så det ska vara? Är man så upptagen numera att man inte ens hinner byta några ord med sina vänner, då har det gått för långt! Eller är det bara ett hjärnspöke som jag måste besmästra?
Älskling klagar på mig när han märker att jag ska styra upp fika-träffar eller promenader och dyl med mina vänner. RING ISTÄLLET! säger han, jaja säger jag jag ska bara skriva klart först. Nä det får vara slut på det nu, så ser ni att jag ringer, svara inte om ni inte har tid och hör av er när ni har det istället:) och vill ni mig något, RING, jag vill prata med er!

Puss och kram!

Beskattning- ett förvirringspiller utan dess like

"Anta att AB A äger samtliga aktier i AB B, AB C och AB D, att AB B har ett dotterbolag AB BB som i sin tur äger alla aktier i AB BBB samt att AB D har ett helägt dotterbolag, AB DD. Koncernbidrag kan med avdragsrätt slussas från AB BBB till AB DD eftersom koncernbidrag kan lämnas AB BBB till AB BB, som kan lämna avdragsgillt koncernbidrag till AB B. AB B kan lämna koncernbidrag till systerbolaget AB D som kan slussa bidraget vidare till AB DD. Genom en liknande prövning visar det sig att AB C kan lämna avdragsgillt koncernbidrag till AB BBB via systerbolaget AB B som kan lämna koncernbidraget  direkt till AB BBB med stöd av fusionsregeln."

Är ni fortfarande med mig?;)

Detta är taget ur boken Praktisk beskattningsrätt, skriven av Asbjörn Eriksson (som för övrigt måste vara den torraste människan på denna jord, vilken hutlöst trång och tråkig bok!)


Idag är det måndag så igår var det söndag..

.. och då träffade jag Sara. Vi hoppade in i hennes bil och for till Farsta Centrum. Jag var på jakt efter en födelsedagspresent åt Älskling som fyller år om en vecka. För att ladda lite batterier gick vi till coffee house.  Jag beställde en islatte, aldrig smakat förut och  utan att överdriva hade jag kunnat dricka 5 liter av den himmelskt goda drycken!! Att jag inte upptäckt den tidigare, kanske lika bra i och för sig!
Klockan 17.45 var det bio bokat på Heron city, Bridesmaids. Se den! Den var riktigt rolig! Hahaha ja det var den för jag skrattar nu bara jag tänker på den!
Innan bion gick vi runt lite i affärerna på Heron. Hittade en riktigt nödvändig sak måste jag säga!
 Jordgloben! Så att jag kan peka på alla ställen jag vill åka till. 
och lite kärleksbokstäver till Älskling
Bra inköp men inte så smart precis innan en bio. Tack och lov var det gott om benutrymme.

Tack Sara för en lugn och härlig söndag! Bion nästa gång is on me!:)