torsdag 9 februari 2012

Aspirinmask

Igår tipsade Lisa mig om "aspirinmasken" som tydligen ska ge hyn i ansiktet en vacker lyster, utplåna porer och ge en renare och slätare hy.
Jag går ju igång på sådana här huskurer så direkt efter skolan svängde jag in på apoteket för att köpa aspirin och nu ikväll la jag masken.

Man krossar 3-4 aspirin och blandar ut med lika många droppar vatten. Låt aspirinen smälta och blanda sedan ihop "smeten" med rena fingrar.
Runt om på nätet står det att man kan ha i youghurt, honung, olivolja etc för att få en jämn kräm av det hela. Jag hade bara honung hemma som jag hällde i ett par droppar av.
Lägg sedan på masken i ett rengjort ansikte och låt verka 20-30 minuter. Akta ögonen!


Innan jag tvättade av masken skrubbade jag in den lite försiktigt för att få peeling. Efteråt är det viktigt att smörja in ansiktet med en återfuktande kräm och voila, bebislent ansikte;)

Aspirin är en värktablett som innehåller acetylsalicylsyra och när det löses i vatten förvandlas den till en s.k. BHA-syra vilket fungerar som en mild kemisk peeling. Det står skrivet att hyn ska bli ren från smuts och att det ska verka på djupet och ge huden ny lyster. Även bra mot acne och dyl.
BHA-syra förkommer i många krämer som säljs på marknaden men varför köpa dyra krämer när man kan tillverka en själv för en mycket mindre summa?;)

Morgondagens huskur blir att hälla laxermedel i hårbotten för att få håret att växa snabbare;) På återseende, sov gott!