lördag 5 mars 2011

Årets första grillning!!!

Vi har privilegiet att känna killen som gör de absolut godaste hamburgarna ever!! Han heter Patrik och grillar året om oavsett väder och kyla. Han är tillsammans med min vän Maria som jag lärde känna i högstadiet. Ikväll var vi bjudna på middag hos de och hamburger tallriken  med nacho chips och guacamole var given!  

Till efterrätt fick vi marängsviss, en riktig favorit. Kommer inte behöva äta på minst en vecka! 
Sen kollade vi på melodifestivalen och jag är för lite insatt för att kommentera eländet idag. Tycker dock inte att de som gick vidare till finalen var de rätta men å andra sidan så röstade jag inte så jag antar att jag lite förlorat min rätt att ha en åsikt kring det då.

Haft en riktigt trevlig kväll, som alltid hos de, tack och tack för det! Men nu är det dags att sova, ska bli skönt att släppa lös magen för den är sprängmätt! Namnet för detta tillstånd  är palt-chock, and I love it!;)

Trevlig kväll och sov så gott när det är dags!

En av mina drömmar..

.. var att jag en dag skulle få vara stolt ägare till en Mops

Sådan matte sådan hund?;)
När jag träffade Thomas visade det sig tyvärr att han är allergisk mot de flesta pälsdjur : Drömmen om en mops försvann tillsammans med drömmen om att få ha hund överhuvudtaget. Det var på ett sätt ganska tungt att tackla den sanningen eftersom jag är uppvuxen med hund och de har alltid varit en naturlig del av mitt liv.
Om man ska sätta en stämpel på sig själv så är jag en hundmänniska i hjärta och själ och tanken på något annat som sällskapsdjur har därför aldrig varit aktuell.
I alla fall inte förrän jag träffade kattrasen Devon Rex hemma hos Thomas syster Pia och hennes man Ante. Jättefula på bild (med mina mått mätt såg de ut som vågiga tarmar, inte alls som katter brukar se ut) men alldeles bedårande i verkligheten! Jag föll pladask!! Ett år senare var vi ägare till lilla Gaston, den svart/vita lilla plutten och idag sitter jag här med inte bara en utan två fantastiska katter. Zigge, den grå stoltheten har vi hos oss på prov. Han kommer från Pia och Ante och vi ska se om Thomas klarar av ytterligare en katt med sin allergi, för trots att det är en allergivänligare ras så känner han av dem.
Denna kattras är som hundar fast i en annan skepnad, väldigt sällskapliga och nära. Jag är mycket nöjd och saknaden efter en hund är inte alltför stor, bara när jag ropar på katten och han kollar på mig som om jag vore en idiot, vänder lill-rumpan till och gårt!

Gaston kom för en stund sen och hoppade upp i soffan. Han kollade på mig och jag nickade, det betyder, kom och lägg dig här, så han knallar upp på min mage, trampar lite och lägger sig sedan till rätta och somnar. Jag pillar lite på hans mage och då lägger han sig på rygg och sträcker ut sina armar och ben. Det är gosigt det! Zigge ligger tätt intill och snarkar lite försiktigt. Vi har det bra ihop!

Anledningen till att jag gjorde det här inlägget, som nu vart en hel novell märker jag, var för att jag såg en chinese crested naken hund på tv. En fulsöt ras och om vi ska snacka djur som ser ut som tarmar så är det här vinnaren. Jag började i alla fall kolla runt på nätet efter hunden och se vad jag hittade:

Sådan matte, sådan hund? ;)
Naken hunden kan vara helt naken, ha hår överallt (?) eller så kan de ha lite hår på vissa delar av kroppen. Vi vet att Thomas tål Powder puffen, det är den som har hår över hela kroppen och då kan man tycka att han borde tåla denna. För jag är kär, ha-begäret har slagit in, jag vill ha! Får jag?

Dag 17 Nöjd på ganska många sätt!

1. Jag överlevde natten utan Älskling och utan alltför många lampor tända.
2. Jag hade inga mardrömmar trots att jag kollade på en skräckis sent igår
3. Jag är uppe före nio och det är inte likt mig!;)
4. Jag har inte sådär jättemycket träningsvärk
5. Det luktar vår ute!

Godmorgon!