onsdag 23 mars 2011

Tänkvärt

Om du möter någon utan ett leende
Ge dem ditt.
-Okänd-

Dag 35 Mina smaklökar har pajjat..

..och jag är inte ens förkyld utan frisk som en nötkärna! Vad är det för ett uttryck egentligen "frisk som en nötkärna", får googla på det och återkomma med svar för den som är intresserad.
Hur som helst, mina smaklökar, nåt har gått snett under natten! Vaknade upp i morse, nöjd över att ha en ledig dag framför mig, går och gör i ordning min gröt och skivar ett äpple som jag brukar och hör här nu, äpplet smakar som en gammal Volvo Amazon luktar, vilket är gammalt och unket! Det skulle i.o.f.s. inte förvåna mig om äpplet var från 50-talet med alla besprutningsmedel som finns, usch och fy. Dagens viktigaste mål blev i alla fall en flopp så jag tog mitt kaffe och gick ut i vardagsrummet. En klunk kaffe rinner ner i magen men vänder och kommer halvvägs upp igen för det smakar metall och soppan till lunch smakade fisk fast det var kyckling/curry. Vad pågår här?? Det enda jag tryckt i mig i dag som luktar och smakar som det brukar är ett ägg och jag är inte så förtjust i ägg så det var ingen mysig upplevelse det heller. När jag har pluggat färdigt ska jag bara handla KRAV märkta produkter och nu ska jag gå till apoteket och höra varför allt smakar fuffens och om jag kanske har vitaminbrist.
Och till er som tycker att det är roligt att låta fantasin skena iväg så kan jag stoppa er redan nu för NEJ jag är inte med barn:)


Googlade "frisk som en nötkärna" men det tycks inte finnas något svar på var uttrycket har sitt ursprung tyvärr.