måndag 12 december 2011

Dag 298 Skola igen

Tio veckors praktik är över och idag var det dags för skola, till viss del vemod inför att behöva plugga kring jul men det var trevligt att återigen få sitta bredvid mina klasstjejer. 
Att praktiken är över har gått och blivit ett halleluja moment, så otroligt skönt och om jag skulle summera tiden hos Marianne skulle det bli "från toppen till botten", tyvärr. Hon bytte skepnad någonstans på mitten av perioden och visade en helt annan sida, en otrevlig sida och nej jag kommer med största sannolikhet inte göra min andra praktik hos henne, än mindre jobba för henne. Så så kan det gå, världen äro förunderlig men jag får väl se det som ytterligare en prövning bland alla andra... Usch vad jag låter bitter och det kanske jag är också, i alla fall nu för en stund när jag tänker på det.

Igår efter pysslet hos Helena svängde jag förbi mitt förråd i Hägersten för att hämta en äppellåda till. Vi har två stycken redan som hänger på väggen i köket och nu är det dags för den tredje att ta plats. Thomas var inte det minsta svår övertalad och det gläder mig:) Däremot var han inte så nöjd över de andra sakerna som jag fick med mig därifrån, bl.a. ett gammalt mjöl-tråg som jag har frukt i. Han tycker nämligen att vi ska sortera ut och slänga, inte hämta hem mer medan jag är av uppfattningen att om vi slänger så har vi inte tillräckligt med saker att fylla alla rum vi ska ha sen när vi flyttar till större. Dags för en kompromiss kanske;)