söndag 25 september 2011

Dag 220 I Lisas kök

Igår bjöd Lisa på middag. Jag har längtat så efter hennes mat!
Men man kan ju inte gå på middag utan att ha med sig något litet till värdinnan.
Det klassiska är väl vin och blommor eller så gör man som Sara och lämnar in hela vinflaskan till blomsteraffären och låter de göra ett litet blomster arrangemang på själva flaskan. 2 in 1 kan man säga!
Jag tycker det var en otroligt trevlig idé och fint blev det också!

Ja som sagt, jag har verkligen längtat efter Lisas mat och jag hade inte längtat förgäves! När jag och Sara kom dit fick vi en välkomstdrink, blåbärs mojito, som var försvinnande god;). Sen var det dags att sätta sig till bords och vi bjöds på fläskfilé med pepparsalami och soltorkade tomater i ugn med massa god sås runt omkring. Till det fick vi ugnsstekt potatis och sallad. Oslagbart!
Jag älskar extra god mat och det är den när man måste ta mer trots att magen tränger ut åt alla håll, det är så trevligt! Till efterrätt fick vi en himmelskt god citronpaj med vanilj parafait.

Tyvärr kunde inte Anna var med (du var saknad!) men vi var ett glatt litet gäng som samlades kring matbordet och där blev vi kvar tills det var dags att gå hem.
Runt bordet satt jag, Sara, Lisa, Angelika, Mikaela, Sanna och Maria. Vi snackade och tjattrade och diskuterade om allt från mens-appar i telefonen till när 1a världskriget ägde rum, vilket var 1914-1918, det lärde jag mig igår! Trodde att det slutade 1921 (det här kanske man inte ska berätta) kände starkt för det året men kom på efter en stund att det var då som kvinnor fick rösträtt i Sverige. Allmänbildningen var inte hög igår! Prisa mobilen som gör att information är lätttillgänglig. 
Jag och Sara
Sanna och Maria
Hela det fina gänget

Jag känner att jag verkligen behövde den här kvällen, släppa alla stressiga tankar och bara ha det väldigt trevligt! Sånt ger positiv energi.

Tack för allt Lisa, du är underbar!