onsdag 2 mars 2011

Läste i tidningen..

Naturliga snygg-knep i skafferiet


Ta bort finnar med Treo
Krossa en Treo brustablett i lite vatten, dutta på finnen och låt sitta över natten. Precis som Treo verkar inflammatoriskt när du har smärta, lugnar Treo inflammationen i huden.

Fixa hårlystern med kamomill
Gör kamomillte, minst fyra påsar per liter, låt svalna i bringare över natten. Nästa morgon löser du upp en Treo i ditt schampo och tvätta ditt hår. Häll kamomillvattnet över ditt schamponerade hår det sista du gör.
Skölj inte ur. Ger håret en ljusare ton och mer lyster.

Minska rynkor med fruktmask
Blanda ihop äpple, apelsin, päron och morot i en bunke och mixa ihop. Tillsätt lite honung, olivolja, potatismjöl och ett ägg. För fet hy, använd bara äggvitan, för torr eller normal hy, använd bara äggulan.
Du får en naturlig ansiktsmask som snabbt gör huden fräsch.

Spraya ansiktet dagsfräscht
Häll kamomillte eller aloe vera juice i en spray flaska och fukta ansiktet ett par gånger om dagen. Huden blir friskare och mindre torr.

Bli kvitt pormaskar
Blanda 1/4 kopp kokt vatten med 1 tsk epsomsalt (finns på apoteket) och tre droppar jodlösning (finns också på apoteket). Låt blandningen sitta på pormaskarna över natten. Upprepa tills prickarna är borta.

Låt håret växa med chili
Gör en spritlösning på: 1/4 hackad röd chilipepparhalva och 1/4 glas sprit som du häller över. Låt blandningen stå i en vecka. Efter en vecka silar du blandningen och tar två msk av cilipepparlösningen, två msk vatten och två msk ricinolja. Sätt på dig plasthandskar och smörj in blandningen i hårbottnen och håret. Vira in håret i en handduk och låt sitta i i ca en timme innan du sköljer ut håret. Upprepa ca två gånger i veckan i tre-fura veckor.

Tipsen hittade jag i tidningen topp hälsa.

Kommer att bli som ny!:)

Hörde på radion..

..Att var femte förälder som döpt sina barn till Thomas eller Charlotte, ångrar att de valde dem namnen! Min Älskling heter ju Thomas och jag tycker det är ett fint namn så jag förstår inte varför en förälder skulle ångra det men smaken är som baken. Och jag heter Ann-Charlotte. När det gäller det namnet så är det nog inte bara föräldrarna som biter sig i tungan utan varenda stackars barn.
Jag och Thomas tillsammans står alltså för en väldigt stor del av dem mest ångrade namnen i Sverige. Kul hörni!

Dags att fundera på ett nytt namn

Dammråttan

Lyssnar på go musik och rensar bland alla mina papper, tänkte organisera upp allt genom att stoppa in de viktiga papprena i pärmar som jag köpte igår. Men så bland allt skräp som jag rotade fram hittade jag ett handskrivet papper av mig själv och det står:

EN DAMMRÅTTAS BEKÄNNELSER
Jag ligger här i ett hörn ganska liten, betydelselös.
Ingen ser mig, ingen bryr sig.
Jag är gjord av lite katthår, lite grus och lite annat.
Jag är ganska grå och dassig.
Hoppas att jag växer snart, hoppas inte dammsugaren kommer.
Öppna en dörr, ge mig lite luft så att jag kan flyga.

Denna text är daterad  4 januari 2011, så jag kollade i min almanacka för jag kommer inte ihåg att jag ens skrivit detta och det visade sig vara den dagen då jag var så sjuk så jag trodde jag skulle dö. Hade förmodligen någon febertopp när jag fick tag på penna och papper men för tusan, var det här det bästa som kom ur mig?!? Tror tyvärr inte att det räcker för att jag ska få flytta in i konstnärs- och filosof bostäderna på fjällgatan. Men frågan är vad det betyder. Då när jag blev så sjuk hade vi precis kommit hem från en fantastisk jul och nyår i Skellefteå där Thomas familj bor. Och jag orkade inte ens packa upp resväskan än mindre orkade jag städa. Kanske är den här lilla skrivelsen resultatet av att inte orka städa och att ligga ensam och tro att man ska dö... Nu har jag  i alla fall analyserat saken färdigt och säger bara VÄX UPP KVINNA! :)

Dag 14 God morgon, jag är vaken nu!

Sovmorgon till kl 11! Utvilad! På härligt humör! Träningsvärken är fantastisk från gårdagens Zumba! Solen skiner! Vad mer kan man begära (för kaffet är på gång)??? Inget just nu skulle jag säga.

Undrar om det är för tidigt för ett vårskrik? Det är trots allt 2 mars. Ääähhhh jag gört!
Vem kommer inte ihåg Ronja Rövardotters härliga vårskrik.. 

Om jag var för snabb med att ta ut våren så tillägnar jag den här sidan åt allas vår fantastiska Astrid Lindgren.
Om hon vart vald till att få sitta på 200-lappen, vilket jag hoppas, så skulle det kännas väldigt mycket mysigare att spara pengar, fast hemma då. Förstå att ha Astrid lite överallt i lägenheten, vad fint!!

Jag älskar alla hennes böcker och filmer men Ronja Rövardotter är lite extra speciell för mig.

 Mattis och Ronja
 Lovis och Ronja
Vårskogen
Och rumpnissarna såklart
Vaffödådå? Vaffö gö ni på dette viset?